ПГ „Проф. д-р Асен Златаров“ отбеляза 60-годишен юбилей

Сподели: 

Концерт в Драматичен театър „Владимир Трендафилов“ под наслов „60 години с пулса на времето“ бе кулминацията на честванията на юбилея. Сред официалните гости бяха областният управител Огнян Асенов, заместник-кметът на община Видин Борислава Борисова, старши експертът в Регионалното управление на образованието Анета Кирилова, гости от Сърбия, граждани и други. 

Доскорошният директор на Професионалната гимназия инж. Мариета Георгиева, която преди дни бе назначена за заместник-министър на образованието и науката, поздрави присъстващите с думите: „Всички гости са част от нашето голямо семейство по един или друг начин“. 

Борислава Борисова поднесе на Мариета Георгиева поздравителен адрес от името на кмета на общината д-р Цветан Ценков. „Вие вложихте сили и енергия, за да докажете своето престижно място като гимназия – една от водещите в нашата област, едно предпочитано учебно заведение с голям авторитет“, каза заместник-кметът в приветствието си по случай празника.

По време на празничната вечер бе прочетено и поздравление от министъра на образованието и науката проф. д-р Галин Цоков. „Гимназията е достоен продължител на най-добрите постижения на училището от неговото създаване досега. Днес нейната значимост за икономиката е още по-голяма отколкото преди шест десетилетия“ – се казва в адреса.

С прочувствено слово към хората в залата се обърна бившият директор на учебното заведение Маргарита Велкова. 

След тържествената част бе представена богата културна програма, в която възпитаниците на училището представиха своите многобройни таланти. 

В края на събитието Мариета Георгиева се обърна отново с вълнение към всички присъстващи: „Много благодаря на всички вас и много искам да продължаваме да бъдем това семейство, което винаги е заедно. Много благодаря на всички, които днес застанаха тук и имаха смелостта да направят нещо различно за вас“.

По-рано през петъчния ден тържествено шествие на ученици, съпровождано от Градския духов оркестър, премина през централната част на Видин. Организирана бе и среща на поколенията „Спомени за бъдещето“, на която присъстваха бивши учители и възпитаници на учебното заведение.