Петима са задържани при спецакция срещу битовата престъпност в с. Черно поле

Сподели: 

В специализирана полицейска операция за противодействие на битовата престъпност, проведена вчера под надзора на Окръжна прокуратура – Видин, в село Черно поле, общ. Ружинци са участвали служители от Областна дирекция на МВР – Видин (ОДМВР), Районно управление - Белоградчик и пет екипа от Зонално жандармерийско управление – Монтана, съобщиха от видинската полиция.
По време на акцията, при проверки на четири адреса в селото полицаите констатирали неправомерно присъединяване към електроразпределителната мрежа, с което са създадени условия за непълно отчитане на потребената електрическа енергия. По случаите са образувани четири досъдебни производства за престъпление по чл. 234в, ал. 1 от Наказателния кодекс, уточниха от ОДМВР. В РУ - Белоградчик е заведена и една преписка за извършена кражба на вещи от частен имот. Полицейски служители установили откраднатото в дома на криминално проявен и осъждан мъж от селото, съобщиха още от ОДМВР – Видин.
В хода на операцията, с полицейска мярка за срок до 24 часа, са задържани петима местни жители, уточниха от полицията.
Два контролно-пропускателни пункта са били ситуирани на входно-изходните точки на Черно поле, униформените служители са проверили 74 моторни превозни средства и 139 лица (10 от тях - криминален контингент). За констатираните нарушения, през вчерашния ден в селото, полицаите са съставили общо 18 акта – по Закона за българските лични документи,  Закона за гражданската регистрация и Закона за движението по пътищата, и са връчили пет електронни фиша. Съставен е и акт на водач, засечен да шофира след употреба на алкохол – дрегерът отчел 0.88 промила.