Пиесата “Зарови ме в небето” на сцената на крепостта „Баба Вида“

Сподели: 

Постановката е част от програмата на Фестивала на изкуствата „Дунавски вълни“ и събра много почитатели на театъра сред неповторимата атмосфера на средновековната историческа забележителност. Спектакълът представя една различна и вълнуваща история, създадена по сборника „Кървави разкази“ на Александър Чакъров. Драматично и сурово е битието на трите героини, за които се разказва, загубили близките си по време на Илинденско-Преображенското въстание. Докато мъжете са погълнати от родовия си дълг, жените са оставени сами със себе си, изпълнени с копнежи за щастие и любов. Техните възторзи и разочарования, ежедневните трудни ситуации и огромните им трагедии изграждат спектакъла, а мълчанието им, свързано с нас през времето, носи болката от смъртта и разрухата, от пропиления живот и краха на мечтите.
Сценичната версия и постановка са на Анастасия Събева. Участваха актрисите Августина-Калина Петкова, Елена Нацариду, Надежда Колева.
Фестивалът на изкуствата продължава в следващите два дни със „Субкултурен меланж“ пред паметника на Свободата в Крайдунавския парк. Инициативата се осъществява в партньорство с платформата за събития Sтетика. Желаещите ще могат да се включат в предложените работилници, които отварят в 10:00 ч., а от 20:00 ч. са предвидени демонстрации с преподавателите. Повече подробности тук https://www.facebook.com/profile.php?id=100044948151451