Подаръци за детските градини във Видин, които отвориха отново врати на 1 юни

Сподели: 

На празника на 1 юни над 500 малчугани прекрачиха прага на детските заведения. По този повод Община Видин ги зарадва с подаръци. Заместник-кметът Борислава Борисова посети ДГ „Славейче“ и ДГ „Русалка“, за да поднесе лично изненадата на техните директори. „Позволете ми да предам сърдечни поздравления от името на кмета на община Видин д-р Цветан Ценков по случай Международния ден на детето - 1 юни. Честит празник на нашите деца - да бъдат здрави, да имат щастливо детство и се чувстват винаги обгрижвани и обичани“ – каза тя и пожела успешно ново начало и хубав празник. Борисова благодари на Красимира Виденова, директор на ДГ „Русалка“ за това, че са откликнали на идеята на Общината деца от подготвителната група на тяхната градина, с помощта на своите учители, да поздравят с песента „Детско вълшебство“ всички деца по случай празника.
Подаръци бяха раздадени на осемте детски градини на територията на общината, на техните филиали и на Детска ясла „Слънчев кът“. Пакетите съдържат книги с любими български народни приказки, книжки за оцветяване, гланцови блокчета, моливи, маркери, боички, четки за рисуване, образователни игри, предназначени за различните групи и лакомства.
Всички детски заведения приеха  своите възпитаници при строго спазване на противоепидемичните мерки – мерене на температура, дезинфекция на помещения и съоръжения за игра, използване на надеждни защитни средства от персонала, подчертаха от Общината.