Поздравление и подаръци за столетник от Видин

Сподели: 

На 17 януари видинчанинът Цветан Найденов отбеляза стотния си рожден ден. Тъй като здравословното състояние на столетника не позволява личен контакт, кметът на Видин д-р Цветан Ценков се срещна с неговите дъщеря и син - Илийка Цветанова и Валентин Найденов, за да ги поздрави с хубавия семеен празник.
Градоначалникът направи парично дарение от свое име и връчи поздравителен адрес, в който изразява радостта си, че жител на град Видин достига такава достолепна възраст. „На този специален празник искам да изразя своето уважение към Вас като човек с високи морални ценности, отдаден на семейството си, отгледал и възпитал деца, внуци и правнуци. Вие заслужавате признанието на обществото за извървения с чест житейски и професионален път. Изказвам благодарност за достойната Ви служба като военен за защита на националните интереси, независимостта и суверенитета на Република България, както и за Вашата работа като служител в общинската администрация на Видин през 70-те години на миналия век“ – пише в адреса. Кметът на общината пожелава на столетника да има силен дух, а дните му да са изпълнени с грижата, обичта и топлината, с които и днес го обграждат близките му хора.
В разговор с родствениците стана ясно, че за болния им баща е необходимо медицинско легло. Д-р Ценков съдейства да му бъде предоставено от МБАЛ „Св. Петка“, където в края на миналата година бяха получени такива като дарение от проф. Валентин Джонов.
Илийка Цветанова и Валентин Найденов благодариха от сърце на видинския кмет за съпричастността и му пожелаха здраве и успешна работа за просперитета на Видин.