Полицаи и жандармеристи със съвместни проверки в четири общини във Видинско

Сподели: 

През днешния ден екипи на Районно управление - Белоградчик и Зонално жандармерийско управление - Монтана са извършили контролни и превантивни действия в села от четирите общини, обслужвани от районното управление. Акцията е имала за цел противодействие на конвенционалната престъпност, профилактиране на активния криминален контингент, подобряване на обстановката по безопасност на движението и осигуряване на полицейско присъствие в малки и отдалечени населени места, съобщиха от Областната дирекция на МВР във Видин

На пет временни контролно-пропускателни пункта, ситуирани в селата Ружинци, Черно поле, Бело поле, Дреновец и в гр. Белоградчик, униформените са проверили 82 лица и 64 моторни превозни средства. За констатираните нарушения са съставени шест акта и 12 фиша по Закона за движението по пътищата. 

В хода на акцията служителите на реда са инспектирали питейни заведения и търговски обекти и са извършили проверки в шест частни имота. 

На частен адрес в с. Воднянци е констатирано неправомерно присъединяване към електроразпределителната мрежа и създадени условия за непълно отчитане на потребената електрическа енергия. По случая е образувано досъдебно производство по чл.234в, ал.1 от Наказателния кодекс.  

В други четири  имота – в Белоградчик и с. Медовница, са установени общо около 8 кубика дърва без контролна горска марка и без документи, доказващи законния им произход. Горски служители съставиха на стопаните актове по Закона за горите. По случаите са образувани предварителни проверки по чл.235 от Наказателния кодекс.

През днешния ден полицейските служители са съставили и два предупредителни протокола по чл.65 от ЗМВР.

Специализираните полицейски операции с участието на екипи на жандармерията  в област Видин се провеждат регулярно, а планирането им е съобразено с текущите анализи на оперативната обстановка в региона, уточняват от Областната дирекция на МВР.