Популярни личности от Видин се включват в кампанията #Първа работа

На сцената на видинския театър ще се качат журналистът Георги Милков, вокалът на D2 Деян Каменов, певицата Прея и актьорите Александър Сано и Николай Станоев
Сподели: 

На 3 август (сряда) от 18:00 часа в Драматичен театър „Владимир Трандафилов“ във Видин ще се проведе събитие от Националната кампания #Първа работа. Популярните личности, които ще се качат на сцената, са журналистът Георги Милков, вокалът на D2 Деян Каменов, певицата Прея и актьорите Александър Сано и Николай Станоев. Трима от тях са родени във Видин и успяват да изградят забележителна кариера – Георги Милков, Деян Каменов и Николай Станоев. Тази година е специално свързана с Видин и за Александър Сано, който с цяла плеяда артисти снима в дунавския град филма „С река на сърцето“.
Националната кампания #Първа работа е организирана от Програма „Развитие на човешките ресурси“ към Министерството на труда и социалната политика и се реализира в партньорство с литературния формат „Пощенска кутия за приказки“. Кампанията е част от Европейската година на младежта. В първия етап от кампания бе организиран литературен конкурс, в който младежи изпращаха разкази, есета и стихотворения на тема #Първа работа, в които споделиха предизвикателствата, пред които са се изправили по пътя към първото работно място. Творбите бяха селектирани от жури, а най-добрите от тях ще бъдат представени на сцената от популярни личности в седем български града. По този начин ще бъде дадена по-голяма публичност на проблемите, пред които се изправят младежите в професионалната си реализация. По време на кампанията #Първа работа по интерактивен начин ще бъдат представени и мерките по Програма „Развитие на човешките ресурси“, които са свързани с „Младежката заетост“ и ще бъдат подкрепени с европейски средства в следващите седем години.