Поредна операция на полицията срещу наркопрестъпността в област Видин

В землището на с. Лагошевци разследващите иззели почти 40 кг свежа листна маса канабис и 75 растения от същата култура, двама видинчани са задържани
Сподели: 

Двама мъже са задържани при поредната операция на видинската полиция срещу наркопрестъпността в областта. Действията били предприети в хода на специализирана операция за противодействие на престъпленията, свързани с отглеждането и разпространението на канабис в региона, съобщават от Областната дирекция на МВР – Видин.
В рамките на акцията, в землището на Лагошевци, общ. Димово, служителите на реда установили двама видинчани – на 38 и 39 години. При извършеното претърсване в лек автомобил „Шкода Фелиция“, с който мъжете се придвижвали, полицаите намерили четири чанти със зелена листна маса и съцветия. Тревата, с общо тегло 39.400 кг, реагирала на канабис при полевия наркотест. В района, в близост до реката, криминалисти установили конопени насаждения - 75 стръка, с височина от 250 до 320 см. Растенията били видимо грижливо отглеждани (окопани в основата и привързани към опорни колчета). При полевия наркотест растителната маса индикирала на канабис.
Двамата видинчани билиса задържани с полицейска мярка за срок до 24 часа и приведени в ареста. Случаят е докладван в прокуратурата. Разследването продължава в рамките на образуваното по описа на Районно управление – Белоградчик досъдебно производство по чл.354а, ал.3 от Наказателния кодекс.
От видинската полиция напомнят, че през последните седмици на територията на област Видин – Протопопинци (община Ружинци), Делейна (община Брегово) и Шишенци (община Бойница) – служителите на реда установиха и иззеха над 200 канабисови растения с различна височина. От Областната дирекция на МВР подчертават, че активните действия по линия „наркотици“ продължават.
Снимки: ОДМВР - Видин