Посланикът на Индия бе на посещение във Видин

Сподели: 

Посланикът на Индия е посетил Видин. В рамките на визиата, която се е състояла вчера (20 декември) Негово превъзходителство Санджай Рана се е срещнал със заместник-кметовете на община Видин Борислава Борисова и Десислава Тодорова и с председателя на Общинския съвет Генади Велков и общинския съветник Красимир Асенов, съобщиха от общинската пресслужба.
В началото на срещата Борислава Борисова е поздравила дипломата от името на кмета на Видин д-р Цветан Ценков и му е подарила картина на видински художник, изобразяваща символа на нашия град – средновековната крепост „Баба Вида“. Г-н Рана е изразил възхищението си от творбата и е заявил, че тя ще заеме видно място в неговия кабинет.
По време на разговора с посланика на Индия у нас Борисова е изказала убеждението си, че тази първа среща ще бъде полезна и за двете страни. Тя е представила накратко визията на Общината, като подчерта значението на Видин като град с важно стратегическо местоположение и една от старите столици на България с множество културно-исторически забележителности. „Сред основните приоритети в управленската програма на кмета  д-р Цветан Ценков е създаване на условия за икономически растеж, чрез привличане на инвеститори и откриване на повече работни места. Така че ние оценяваме Вашето посещение и се надяваме, че ще съдействате за установяване на ползотворно партньорство с представители на индийския бизнес, както и за обмен на повече туристи между двете държави и насочване на фокуса върху нашия регион“, е казала заместник-кметът.
От своя страна посланикът е изразил увереност, че сътрудничеството с този регион на страната ни има бъдеще и също е подчертал ключовото географско разположение на град Видин, който е мост на България към Европа и е от голямо значение за установяване и развитие на търговски и културни взаимоотношения.
Председателят на Общинския съвет Генади Велков е запознал Санджай Рана с икономическата ситуация в Общината, с работещите в момента фирми и с възможностите за развитие и инвестиции в областта на селското стопанство, леката промишленост и др.