По 2000 лв. ще получат изявени видински състезатели по кану-каяк и техният треньор

Общинските съветници във Видин гласуваха предоставяне на финансово поощрение на Йоана Георгиева и Веселин Вълчов, както и на треньора им Цветан Иванов
Сподели: 

Финансово поощрение ще получат двама изявени видински състезатели по кану-каяк – Йоана Георгиева и Веселин Вълчов, които прославиха Видин и България на провелото се в Белград Европейско първенство по кану-каяк за младежи и девойки до 23 години. Същата сума ще получи и треньорът на младите спортисти Цветан Иванов. Решението за предоставяне на еднократната финансова подкрепа бе взето на проведеното днес (18 юли) заседание на Общински съвет – Видин.
Предложението за финансовия стимул бе внесено от общинските съветници от групата на ГЕРБ в местния парламент. „Йоана Георгиева спечели златен медал в олимпийската дисциплина 200 м едноместен каяк, а Веселин Вълчов стана европейски вицешампион в дисциплината двуместен каяк 1000 м. За високите им спортни постижения, предлагаме двамата млади шампиони да получат финансово поощрение от по 2000 лв. всеки, а средствата да бъдат заделени от собствените приходи в бюджета на Община Видин“, каза председателят на групата на ГЕРБ Валери Василев при внасяне на предложението.
По време на дебатите беше изтъкнато, че голяма заслуга за успехите на двамата млади гребци има техният треньор Цветан Иванов и че неговият принос също трябва да бъде уважен. Кметът на община Видин д-р Цветан Ценков подкрепи това мнение. „Приветствам идеята треньорът също да бъде уважен, защото той е положил неимоверни усилия. Необходимите средства ще бъдат осигурени от бюджета – Общината е във финансов комфорт и можем да си позволим да уважим тези хора, които прославят Видин“, заяви д-р Ценков.
Градоначалникът посочи още, че се обмисля създаване на механизъм за поощряване на изявени видински спортисти, които са постигнали значими успехи.