Празник в детска ясла „Слънчев кът“, посветен на Великден

Сподели: 

Празник, посветен на Великден, бе организиран днес в детска ясла „Слънчев кът“ във Видин. Гост на инициативата, която ръководството и колективът на детското заведение организираха на Велики четвъртък, бе заместник-кметът на Борислава Борисова. Тя донесе подаръци за децата и се включи в празника, като заедно с малчуганите и представители на читалищата от селата Майор Узуново и Капитановци боядисаха червени яйца, както повелява традицията.
Възпитаниците на детската ясла рецитираха стихотворения, пяха, играха хора и научиха какви са народните обичаи на този специален ден и каква е символиката на боядисаните в червено яйца.
Борислава Борисова благодари на всички участници в празника, който бе под наслов „Великденска забава“. Тя им пожела да посрещнат идващите светли дни с радост, да има мир, щастие и светлина в домовете. След това поднесе на директорката на детска ясла „Слънчев кът“ Нина Емилова поздравителен адрес от кмета на Община Видин д-р Цветан Ценков и предаде неговите специални поздрави. „Продължавайте да се грижите за здравето и обучението на видинските деца с любов и сърцатост! Пожелавам Ви да посрещнете Възкресение Христово усмихнати, със слънчево настроение и изпълнени с надеждата, че доброто и милосърдието винаги побеждават!“ – пише в адреса.
За участието в празника заместник-кметът Борисова получи грамота и красиво изработени великденски символи.