Празници в град Дунавци и село Динковица

Сподели: 

Заместник-кметовете на Община Видин Десислава Тодорова и Светослав Скорчев бяха официални гости на откриването на традиционния панаир на град Дунавци, който тази година се проведе на 4 и 5 юни. Поздравление от името на кмета на Видин д-р Цветан Ценков и от свое име поднесе Десислава Тодорова. Тя връчи на кмета на град Дунавци Димчо Скорчев поздравителен адрес. „Използвам хубавия повод, за да Ви поздравя за енергията и усилията, които полагате, за да продължи да се развива общественият живот в Дунавци. Празници като днешния са възможност хората да се веселят заедно и да създават полезни контакти. А когато хората живеят задружно, те по-лесно се справят с предизвикателствата и обединяват сили за подобряване на облика на своето родно място. Затова съм сигурен, че всички Вие и занапред ще бъдете грижовни стопани на град Дунавци и ще преобразявате неговия облик“, пише в поздравителния адрес от видинския кмет.
Откриването на панаира продължи с кратка програма. Първи на сцената излязоха домакините. Децата от Основно училище „Христо Ботев“ – гр. Дунавци пяха песнички и рецитираха стихчета, а след тях популярни народни песни представиха певиците от група „Росен здравец“. Със свои изпълнения се включиха и самодейци от видинските села Иново и Антимово, съставът към Народно читалище „Феникс-2020“ – гр. Дунавци, както и индивидуални изпълнители. А по-късно за жителите и гостите на Дунавци пя народната певица Айшенур.
На 4 юни се проведе и традиционният събор на село Динковица. Гост на събитието беше секретарят на Община Видин Валери Димитров. Той поздрави жителите на населеното място и връчи на кметския наместник Любчо Димитров поздравителен адрес от видинския кмет д-р Ценков, в който пише: „Радвам се, че хората тук обединяват усилия, за да преобразяват своето родно място и заедно да се справят с житейските предизвикателства. Сигурен съм, че както и досега, всички Вие ще бъдете добри стопани на село Динковица, за да се радвате на плодовете на своя труд! Нека във всеки дом да има здраве, разбирателство и благоденствие!“.
За доброто настроение на всички присъстващи се погрижиха Градският духов оркестър и Ансамбълът за фолклорни песни и танци „Дунав“. Празникът в Динковица продължи с жива музика на площада на селото.