Предпремиера на сериала „С река на сърцето“ във Видин

Сподели: 

Предпремиера на сериала „С река на сърцето“ се състоя тази вечер във Видин, до крепостта „Баба Вида“. Изборът на нашия град за мястото, където за пръв път пред публика да бъде показана новата телевизионна продукция, не е случаен. Тя е изцяло заснета във Видин и неговите околности. В знак на благодарност за топлото посрещане и гостоприемството, от екипа на сериала, с подкрепата на Община Видин, организираха в нашия град първата публична прожекция.
Преди нея видинските граждани имаха възможност да се срещнат с някои от най-популярните български актьори, които са част от екипа на сериала. В продължение на близо един час автографи даваха Александър Сано, Александър Димов, Яна Маринова, Йоанна-Изабела Върбанова, Анастасия Лютова, Мартина Апостолова, Пламен Манасиев, Малин Кръстев, както и обичаният от българската публика Игор Ангелов от Северна Македония. Стотици видинчани се възползваха от шанса да видят на живо и да се снимат със своите любимци от големия и малкия екран.
Продуцентът на сериала Светлин Нейнски приветства всички присъстващи. Той благодари на ръководството на Община Видин и лично на кмета д-р Цветан Ценков за съдействието при заснемането на телевизионната поредица, както и на видинските граждани за радушния прием. „Мисля, че с този сериал ние ще покажем, че Видин е красивото място, към което всички трябва да обърнат поглед“, сподели Нейнски. Той допълни, че за заснемането на продукцията са черпили вдъхновение от истински местни истории.
Кметът д-р Ценков изрази радостта си, че снимачният екип е останал с хубави впечатления от Видин. И също отправи благодарност към Светлин Нейнски и колегите му от продукцията за това, че по такъв чудесен начин представят забележителностите и красивата природа на Видин и региона. Нашият град има потенциал да се превърне в културен център на Балканите, а днешното събитие е още една стъпка към превръщането му в такъв, заяви д-р Ценков. „Благодаря на целия екип на продукцията, че избраха Видин. И съм убеден, че всички хора, участващи в създаването на сериала, разбраха какво имам предвид, когато говоря за старопрестолния ни град. Видин е бил значим, остава такъв в настоящето, а в бъдеще ще бъде още по-значим“, каза кметът.
В следващите два часа на големия кино екран, поставен на фона на крепостта „Баба Вида“, бяха показани началните два епизода на „С река на сърцето“. Зрителите се пренесоха в света на заможната фамилия Боневи. Сюжетът разказва за усилията на брат и сестра да запазят наследствените земи и семейната винарна на брега на река Дунав, която се превръща в красив и магичен декор на телевизионната поредица.
Сериалът, в който се преплитат любов и омраза, раздяла и очакване, отмъщение и предателство, е дело на писателя Георги Тенев, който е главен сценарист. „С река на сърцето“ засяга и редица социалнозначими теми като насилието над жени, търговията с деца, бедността и борбата с престъпността. Зад филмовата продукция стои екип от доказани професионалисти. Режисьор е Мартин Макариев, а главен оператор – Андрей Андреев, като двамата също присъстваха на предпремиерата.
След края на прожекцията зрителите с бурни аплодисменти посрещнаха актьорите и хората от екипа на продукцията. Те на свой ред сърдечно благодариха за високата оценка за труда им.
Телевизионната премиера на сериала „С река на сърцето“ ще бъде на 13 септември от 20:00 ч. в ефира на NOVA.