Председателят на групата на БСП в ОбС – Видин Димитър Велков с призив за дарения за видинската болница

Общинският съветник даде и личен пример
Сподели: 

Призив към представителите на местната власт във Видин да помогнат с дарения на видинската болница отправи председателят на групата на БСП в Общинския съвет Димитър Велков в края на проведеното на 30 март извънредно заседание на местния парламент. Велков обяви, че вече е направил лично дарение от 300 лв. в отговор на апела на МБАЛ „Св. Петка” за набиране на средства за обособяване на помещение за лечение на заразени с COVID-19, за закупуване на предпазни средства за медицинския персонал и на медицински изделия, необходими за лечението на заразените.
„Състоянието на видинската болница не е никак цветущо. В разговор, който проведохме с ръководството, стана ясно, че те нямат елементарни средства от първа необходимост, с които да се посрещне евентуална зараза с коронавирус“, заяви Велков. Той припомни, че общинските съветници от БСП още преди няколко седмици поискаха Общинският съвет да се събере извънредно, за да се обсъди предприемането на конкретни мерки. Сега, на фона на разпространението на заразата в почти цялата страна, е видно, че това предложение е било резонно, коментира председателят на групата на БСП.
„Може би в тази ситуация щеше да бъде от полза, ако имахме общински фонд „Здраве“, за да може Общината да подпомогне болницата, а не болницата да излиза с призиви към гражданите през медиите – мнозинството обаче реши, че не е нужно да има такъв фонд“, отбеляза Димитър Велков.
Всеки може да направи дарение като личен акт, без специално решение на Общинския съвет, подчерта председателят на групата общински съветници от БСП. Затова Димитър Велков апелира: „Който сметне, че може и който сметне, че има нужда, нека направи дарение на видинската болница в размер на една работна заплата – това ще е в помощ на хората, които са фронтоваци в тази извънредна обстановка и в борбата с този вирус. Нека бъдем полезни – затова хората са ни избрали“.