Предстоящо: Коледен турнир по лека атлетика във Видин

Състезанието се организира от СК „Радуканови“
Сподели: 

Отново наближава Коледа. Един от най-светлите празници. За да го почетат, треньорите от Спортен клуб по лека атлетика „Радуканови“ отново организират Коледен турнир за видинските деца. Състезанието по лека атлетика ще се състои на 13 декември, петък, от 9:00 часа на закритата лекоатлетическа писта. Участие могат да вземат децата, родени от 2012 до 2003 година (1-10 клас), като за целта се запишат в училището, което учат.

„Участниците ще бъдат разделени по години. Момичета и момчета, родени 2009 – 2012, ще се състезават по отделно на бягане на 60 м и скок от място. По-големите каки и батковци, родени 2008-2006, ще са отделна възрастова група, както и родените 2005-2003 г. ще са друга група – те ще се състезават на бягане на 60 м, скок дължина и скок височина“, обясни за вестник „НИЕ“ треньорът в СК „Радуканови“ Мирослав Радуканов.

Той подчерта, че всички възрасти ще вървят едновременно. Състезанието ще започне с бягането на 60 м, паралелно с тази дисциплина ще се провежда и скокът от място за малките. Като приключи бягането на 60 м, ще има награждаване за малките, а големите ще продължат със скока на дължина и скока на височина, които ще вървят едновременно, обясни треньорът.

Мирослав Радуканов уточни, че желаещите да участват в Коледния турнир могат да се запишат за състезанието в училището, където учат – учителите правят списъци, тъй като се изисква медицинско за всяко дете, правят се застраховки на учениците, тоест редът е същият както за всяко състезание, на което ходят от училище.

„Предполагам, че ще бъдат много участниците понеже предни години възрастите бяха разделени на два отделни турнира, а тази година ще бъдат заедно. Освен това ще има участници не само от Видин, но и от областта. Надяваме се да стане празник за децата“, каза в заключение Мирослав Радуканов.

МАРИЯНА Герасимова