През септември стартира поетапната подмяна на отоплителни уреди във видински домакинства

Демонтажът на старите отоплителни уреди и монтажът на новите екологични устройства ще започне първо в седем жилищни квартала на Видин
Сподели: 

През септември ще започне поетапно демонтажът на отоплителните устройства на твърдо гориво и подмяната им с алтернативни, съобщиха от Община Видин. Първо дейностите, които се реализират в рамките на проект „Подобряване на качеството на атмосферния въздух в община Видин“, ще стартират в седем жилищни комплекса в град Видин: „Гео Милев“, „Вида“, „Крум Бъчваров“, „Васил Левски“, „Христо Ботев“, „Бонония“ и в Централната градска част. В рамките на проект
За тази цел ще се изготви график с конкретни дати и часове, в които екипите по подмяната ще работят, като той ще бъде съобразен и с възможностите на одобрените кандидати по проекта. Ако има граждани, които са си подсигурили отопление за предстоящия сезон и не желаят сега да бъде извършена подмяната, избраната фирма изпълнител ще се свърже с тях, за да бъдат включени в работния график през следващата година.
В другите жилищни квартали на град Видин и в останалите населени места на територията на общината поставянето на новите отоплителни уреди – климатици и устройства на пелети, ще продължи поетапно през 2023 г.
Готовите графици ще бъдат публикувани интернет страницата на Община Видин, раздел „На фокус“ (www.vidin.bg), в местните медии, както и във фейсбук страницата на Общината (https://www.facebook.com/obshtinavidin)