Призив за помощ за семейството от Градец, чиято къща изгоря

Кметът на Видин дари лични средства, при ремонта ще помогне и общинската строителна група
Сподели: 

На 7 януари пожар изпепели дома на четиричленното семейството на Светлин Гунчев в село Градец. Инцидентът станал на Ивановден вечерта, когато у дома са само 17-годишният син на Светлин и бабата на момчето. Пожарът тръгнал от печката на дърва. Благодарение на бързата и навременна намеса на пожарникарите, огънят не достига до стопанската сграда и малка едностайна постройка, в която в момента живее семейството. Къщата обаче изгаря, заедно с цялата покъщнина. Възстановяването на щетите не е по силата на семейството. Затова от Кметство Градец отправиха призив за помощ.
Кметът на селото Илия Томов се е обърнал за съдействие и към ръководството на Община Видин. Той е запознал кмета д-р Цветан Ценков с нанесените щети и е получил уверението му, че строителната група от ОП “Чистота, озеленяване и благоустройство“ ще помогне при ремонта на покрива на къщата. Д-р Ценков дава и личен пример, дарявайки средства в помощ на четиричленното семейство на Светлин. Видинският кмет призовава жителите на общината да проявят съпричастност в това трудно време и да помогнат, според възможностите си, на пострадалите от Градец отново да изградят своя дом.
Всеки желаещ може да направи дарение, като преведе пари за тази цел по следната банкова сметка:
IBAN: BG70 BPBI 7948 1062 0299 01
BIC: BPBIBGSF
Титуляр: Светлин Цветанов Гунчев
Ако желаете да помогнете по друг начин или искате да се свържете със семейството, може да потърсите кмета на с. Градец Илия Томов на тел. 0889243310 / 0879949134.