Приключи асфалтирането на улици и междублокови пространства във Видин

Сподели: 

Община Видин е реализирала всички дейности във връзка с асфалтирането, заложени в поименния списък за капиталови разходи през 2021 година, съобщиха от местната институция. Частично или цялостно са преасфалтирани над 20 улици в град Видин и повече от 50 междублокови пространства в 15 жилищни комплекса и квартали. На някои места гражданите по своя инициатива в последствие за положили и маркировка за обособяване на паркоместа край техните блокове, посочиха още от общинската администрация.
През миналата година е подновена настилката и в два от най-предпочитаните за разходка и отдих паркове във Видин: Крайдунавският, където са асфалтирани над 15 000 кв. м алеи и „Владикина бахча“, където нов асфалт е положен на над 1 500 кв. м от алейната мрежа, отчетоха още от Общината.
Обновено е и асфалтовото покритие на част от уличната мрежа в общо 7 населени места – град Дунавци и селата Градец, Каленик, Иново, Покрайна, Кутово и Гомотарци.
Общата сума, предназначена за асфалтирането на улиците и междублоковите пространства в град Видин, бе в размер на 2 750 000 лв., отпуснати на Общината в края на 2020 г. с Постановление на Министерския съвет. Освен тях от общинския бюджет за асфалтиране в населените места извън град Видин бяха предвидени 450 000 лв., уточниха от общинската администрация.