Приключи проект "Магията на влашкия танц и влашката култура"

Сподели: 

Приключи проект "Магията на влашкия танц и влашката култура", финансиран по "ПРОГРАМА ЗА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ И РАЗВИТИЕ НА ОРГАНИЗАЦИИ В ОБЛАСТТА НА ЛЮБИТЕЛСКОТО ТВОРЧЕСТВО" на НФ „Култура“ и е насочен към обогатяване и запазване на влашката традиция и култура.

Благодарение на двете работилници по проекта за автентични влашки танци и за изработване на парцалени кукли с елементи на влашка носия, на заснетите и широко разпространение 7 урока по автентични влашки танци, както и на двете хоротеки в Кула и Бойница и участията ни в събора „Када кум прасе и ти вречу“ в Чупрене и „Тъпан бие хоро се вие във Флорентин“ успяхме да представим и широко популяризираме богатствата на влашката традиция и култура.

Проектът не само запази, но и оживи влашката магия чрез автентични танци, изразителни истории и ръчно изработени парцалени кукли. Участниците в работилниците, както и посетителите на нашите щандове във Флорентин, Кула, Чупрене и Бойница бяха пренесени във вълшебния свят на влашката култура, където изкуството и традицията се преплитаха с невероятна хармония.

Двете хоротеки, проведени в Кула и Бойница, представиха на публиката бляскавия свят на влашките танци.

Работилницата за изработка на парцалени кукли събра креативни и творчески участници, които създадоха вълшебни творения, отразяващи красотата на влашката култура. Всяка кукла стана израз на уникалната история и наследство на влашкия народ.

Искаме да изразим искрена благодарност към всички, които подкрепиха и участваха в проекта.

Надяваме се, че проект "Магията на влашкия танц и влашката култура" създаде неизгасима искрица в сърцата на всички, които бяха част от проекта.

Повече за проекта, можете да намерите във Facebook:

https://www.facebook.com/profile.php?id=100076344061320&locale=bg_BG

В профила на в Youtube, както и във Фейсбук, можете да се запознаете с видео уроците по автентични влашки танци, разработени по проекта

https://www.youtube.com/@phoenix21century37/playlists