Приключи цялостното благоустройство на ж.к. „Петко Каравелов“ във Видин

Сподели: 

Приключиха дейностите по благоустрояване на междублоковото пространство във видинския квартал „Петко Каравелов“, известен като „Звездите“. Във връзка с приключване на дейностите днес се състоя официално откриване на обекта. На събитието присъстваха кметът на Общината д-р Цветан Ценков, представители на общинското ръководство, експерти от администрацията, както и представителят на фирмата-изпълнител Момчил Алексиев. 

„Петко Каравелов“ е един от основните видински квартали, който се намира в близост до центъра. От 50 години инфраструктурата в района не е ремонтирана и състоянието й бе изключително тежко. Благоустрояването на жилищния комплекс включваше асфалтиране на улици, изграждане на тротоари, обособяване на паркоместа и пешеходни пътеки, поставяне на пейки, оформяне на зелени площи и други.  

„Ефектът от промяната е поразителен. Надявам се, че видинските граждани ще бъдат зарадвани. Вчера проведохме среща с архитекти и започваме промяната града ни квартал по квартал. Видин ще се променя в името на бъдещето ни и ще стане прекрасен град“, коментира пред медии кметът д-р Ценков. 

„Работата в градски условия е по-сложна, отколкото в пътната инфраструктура. Резултатът е видим. Надявам се хората да са доволни от това, което е направено“, каза Момчил Алексиев от фирмата-изпълнител. 
Договорът за благоустрояване на междублоковото пространство на ж.к. „Петко Каравелов“ е на стойност малко над 700 000 лева.