Продължава отстраняването на щетите от вчерашната буря във Видин

Сподели: 

От рано сутринта работниците от Общинското предприятие „Чистота, озеленяване и благоустройство“ разчистват изкоренените дървета, падналите клони и листа след страшната буря, която вилня вчера във Видин. От Община Видин съобщиха, че основно екипите са концентрирани в кв. „Калето“, ж.к. „Георги Бенковски“ и Крайдунавския парк, където бурният вятър е нанесъл и най-големите поражения. По думите на директора на общинското предприятие Емилиян Евтимов, изкарана е цялата налична общинска техника, всички служители също са на терен, като на част от тях са били прекратени по спешност и отпуските. Той напомня, че екипите са започнали отстраняването на щетите веднага след бурята вчера, като работата е продължила чак до 22:00 ч. снощи. Евтимов благодари на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ за доброто взаимодействие.
От ОП „Чистота, озеленяване и благоустройство“ продължават да се отзовават и на сигнали, които постъпват при дежурния служител в Общината. От сутринта са подадени 12 сигнала, а за вчера техният брой е бил близо 50. За щастие, няма сведения за пострадали хора и за нанесени сериозни материални щети върху общинска и частна собственост, с изключение на няколко пострадали автомобила вследствие на паднали клони и дървета.
Очакванията са до средата на другата седмица град Видин да бъде отново във вида, който имаше преди сполетялото го природно бедствие, отбелязаха от пресцентъра на Общината.

От Областната дирекция на МВР информираха, вчера екипите на видинската пожарна служба са отстранили паднали дървета в жилищните комплекси „Плиска“, „Крум Бъчваров“, „Христо Ботев“, „Баба Тонка“, „Химик“, „Петко Каравелов“ и „Гео Милев“, и на улиците „Цар Симеон Велики“, „Райна Княгиня“, „Васил Априлов“ и „П.Р. Славейков“. На пет от посетените точки в града дърветата били паднали върху паркирани в близост автомобили. Екипите обезопасили и две тераси на жилищни блокове – в ж.к. „Съединение“ и на ул. „Антон Страшимиров“.