Продължава поставянето на пейки във Видин и населените места в Общината

Сподели: 

Служители на Общинското предприятие „Чистота, озеленяване и облагородяване“ днес монтираха 16 нови пейки в ж.к. „Александър Стамболийски“. До момента са поставени пейки в жилищните комплекси „Георги Бенковски“, „Панония“, „Вида“, „Крум Бъчваров“ и „Гео Милев“. Предстои работата да продължи в кварталите „Химик“, „Христо Ботев“, „Васил Левски“ и други.

Директорът на общинското предприятие Емилиян Евтимов напомни, че е задължително етажната собственост да бъде съгласна с поставянето на пейките и да се вземе предвид решението на всички собственици. Той съобщи, че до края на деня ще приключи монтирането на пейки и в останалите селища в Общината и припомни, че те са предназначени само за обществено ползване. Къде точно да бъдат разположени, определят кметовете и кметските наместници.

Общият брой на новите пейки, които Общината поставя в жилищните квартали и парковете на град Видин, както и в 33-те населени места, е около 240. Инициативата се реализира в рамките на общинската програма „Грижа за хората“.