Проекти на Общините Видин и Кула ще бъдат финансирани от кампанията „Чиста околна среда 2022“

Одобрени са и проекти на училищата в Дреновец и Макреш, както и на две детски градини в гр. Видин
Сподели: 

В област Видин ще бъдат финансирани 6 проекта в рамките на Националната кампания „Чиста околна среда 2022“ – по два проекта на общини, на училища и на детски градини. Това става ясно от списъка, публикуван на интернет страницата на Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС).
Одобрени са проекти на общините Видин и Кула, които ще бъдат финансирани с по 15 000 лв. Община Видин ще вложи тези средства за изграждане на детски кът в ж.к. „Христо Ботев“ в град Видин. В Община Кула ще вложат средствата за създаване на зелена зона за отдих в кв. 37 на град Кула.
Одобрен е и проект на СУ „Никола Йонков Вапцаров“ – село Дреновец (община Ружинци), където планират създаването на стрийт фитнес. Финансиране за подобна дейност ще получи и ОУ „Христо Ботев“ – с. Макреш, което ще се сдобие с фитнес площадка на открито. За осъществяването на тези проекти всяко от учебните заведения ще получи по 7500 лв.
Същата сума ще бъде предоставена и за проекти на две детски градини в град Видин. ДГ „Зорница“ ще получи финансиране за реализацията на своя проект „Всички заедно – за чиста околна среда“. В ДГ „Арабела“ пък ще изпълняват проект, носещ названието „Децата и реката“.