Проект "Магията на влашкия танц и влашката култура" поема нова стъпка в своето пътуване

Сподели: 

Проект "Магията на влашкия танц и влашката култура" поема нова стъпка в своето пътуване към запазването на влашката традиция и култура. В рамките на проекта проведохме две хоротеки, едната в Кула, другата в Бойница, където бяха представени автентични влашки танци и изработените по проекта парцалени кукли.

Хоротеките, предоставиха уникална възможност на местните общности и посетителите да се потопят в красотата на влашкия танц и традиция. Участниците в танцовата работилница по проекта представиха автентични влашки танци, пренасяйки участниците във вълшебния свят на изразителното и красиво влашко танцово изкуство.

В рамките на хоротеките бяха изложени и парцалените кукли, създадени по време на работилницата за парцалени кукли. Тези уникални кукли не са само ръчно изработени кукли, но са и носители на влашката култура и традиция. Посетителите на хоротеките имаха възможност да се насладят на изяществото на изработката и красотата на влашките носии, внесени във всяка една кукла.

Повече за проекта, можете да намерите във Facebook:

https://www.facebook.com/profile.php?id=100076344061320&locale=bg_BG

В профила на в Youtube, както и във Фейсбук, можете да се запознаете с видео уроците по автентични влашки танци, разработени по проекта

https://www.youtube.com/@phoenix21century37/playlists