Публичните изпълнители на НАП продават оръжия, недвижими имоти, автомобили и машини на длъжници

В НАП – Видин от началото на годината са продадени активи на длъжници на обща стойност 211 хил. лева
Сподели: 

През следващия месец публичните изпълнители на НАП продават на търг три недвижими имота, осем моторни превозни средства, четири машини и 19 огнестрелни оръжия, находящи се на територията на област Видин на обща стойност 225 хил. лева. В НАП – Видин от началото на годината са продадени активи на длъжници на обща стойност 211 хил. лева.
От днес стартира срокът за оглед и подаване на предложения за участие в търг с тайно наддаване за продажба на 19 пушки с марки „Маверик“, „Мосберг“ и „Фабарм“. Огледът на оръжията може да се извършва до 29.10.2021 г. в сградата на Областна дирекция на МВР – Видин. Лицата, желаещи да разгледат оръжията и да се включат в търга, трябва да притежават валидно разрешително за придобиване на съответното огнестрелно оръжие, а копие на тези документи трябва да се приложат към офертата, която се подава в офиса на приходната агенция в гр. Видин. Първоначалната цена на предлаганите оръжия е 2 138 лева.
През ноември стартират сроковете за оглед и подаване на предложения за участие в търг с тайно наддаване за продажба на недвижими имоти в гр. Видин и в с. Търговище, общ. Чупрене и на моторни превозни средства и машини, находящи се в гр. Видин.
През следващия месец публичните изпълнители на НАП Видин продават също два недвижими имота и машини, находящи се на територията на областите Монтана, Пловдив и Търговище на обща стойност 98 хил. лева.
Предложенията си кандидат-купувачите могат да подават офис на НАП или да изпращат по пощата с обратна разписка. За да се включат в наддаването, желаещите трябва да преведат депозит за участие в размер на 20 % от първоначално обявената тръжна цена.
Пълният текст на обявите на публичните изпълнители, както и информация за продаваните активи, могат да се видят на интернет страницата на НАП на www.nap.bg в рубриката „Продажби”. Там клиентите на администрацията могат да намерят също условията за участие в търговете на приходната агенция и характеристики на продаваните активи.
Приходната агенция препоръчва на своите клиенти, за да не се стига до продажба на активи с цел принудително събиране на данъчни и осигурителни задължения към бюджета, при финансови затруднения и невъзможност за плащане в срок на дължими данъци и осигуровки, гражданите и фирмите да се обръщат своевременно към публичните изпълнители от дирекция “Събиране”.