Първото заседание на новоизбрания Общински съвет – Видин ще се състои на 13 ноември

Сподели: 

На първо заседание ще се събере новоизбраният Общински съвет във Видин. Дневният ред включва полагане на клетва и подписване на клетвени декларации от избрания за втори кметски мандат градоначалник д-р Цветан Ценков и от кметовете на 20 населени места в общината.

Клетва ще положат и новоизбраните общински съветници. Вече са ясни и първите промени в техните редици. Областният координатор на ГЕРБ Александър Матеев, който участва на балотаж в изборите за кмет на общината и беше водач на листата на партията за местния парламент е подал заявление, с което се отказва от мястото си, тава ясно от решение на Общинската избирателна комисия (ОИК). С решението се обявява за избран за общински съветник следващият в листата на ГЕРБ – това е Христо Христов. Новият стар кмет на Видин д-р Ценков пък беше водач на листата на коалицията СДС (НДСВ, Новото време) – с избирането му за кмет право да влезе в местния парламент получава Иван Йотов, е видно от други решение на ОИК – Видин.

Първото заседание на Общинския съвет ще бъде открито и ръководено от най-възрастния съветник. Ще се проведе и избор на нов председател на местния парламент.

Всички граждани, които желаят да проследят провеждането на първото заседание, могат да присъстват на събитието.

 

Снимка: Архив