Развитието на община Видин обсъдиха кметът и народни представители

Сподели: 

По инициатива на д-р Цветан Ценков днес се проведе работна среща, в която участваха народните представители Петър Миланов, Филип Попов и Иво Атанасов, както и заместник-кметовете Борислава Борисова, Десислава Тодорова и Светослав Скорчев. През миналата седмица д-р Ценков е изпратил до четиримата народни представители от Видинския избирателен район покани за разговор, в рамките на който да бъде очертана обща визия за развитието на Общината и региона.
След края на срещата видинският кмет изрази пред представители на медиите задоволство от проведената дискусия. Д-р Ценков посочи, че единствено заместник-председателят на Народното събрание Росица Кирова е била възпрепятствана да дойде заради служебни ангажименти. Но подчерта, че в изпратеното от нея писмо се посочва, че тя приветства всички инициативи за съвместна работа с Община Видин.
„Точно това беше целта на тази среща – в началото на Новата година и в началото на мандата на новото Народно събрание Общината да заяви желание за добра съвместна работа с народните представители“, отбеляза кметът.
Д-р Ценков съобщи, че с отзовалите се на поканата му народни представители са обсъдили възможността всеки месец да се провеждат подобни срещи. На тях ще се коментират актуални въпроси и общинското ръководство ще търси съдействието на депутатите за реализирането на важните за Видин инициативи и проекти.
„Основната тема, за която ги поканих днес, е необходимостта в предстоящия държавен бюджет да бъдат увеличени средствата за общата изравнителна субсидия за Община Видин и субсидията за капиталови разходи. Не на последно място призовах народните представители да лобират мощно Видин да е един от четирите региона на България, където ще се изградят нови индустриални зони“, каза кметът.
Той допълни, че сред обсъжданите днес теми е била ситуацията на Дунав мост 2 и образуващите се там огромни опашки от тежкотоварни автомобили. По време на срещата е разговаряно и за това видинските депутати да инициират законодателни промени, с които Видин, като стара столица на България, да получи статут на един от значимите в исторически план градове.
Д-р Ценков отново подчерта, че желаната от всички нас промяна на Видин е възможна само с общи усилия. „Надявам се с всички народни представители да работим добре в полза на видинските граждани и за развитието на региона“, каза кметът.