Раликрос „ТИП Видин 2020“

Сподели: 

В неделя,     25 октомври, във Видин се проведе финалният кръг от националния шампионат по раликрос. Организатори на спортното събитие са Община Видин, АСК „Жико-Моторспорт“ и Автомобилната федерация на България. Раликрос „ТИП Видин 2020“ е част от програмата на Общината, посветена на Димитровден. В него се включиха 32 участници от България и Сърбия. Състезанието се проведе на летището край село Иново и бе открито официално от кмета на Видин д-р Цветан Ценков. Той изрази възхищението си от добрата работа на организаторите, благодари за подкрепата от страна на спонсорите и пожела надпреварата да премине без инциденти. Заместник-кметът Борислава Борисова също изказа своята благодарност и отбеляза, че въпреки епидемичната обстановка, автомобилното състезание се провежда при спазване на всички мерки за безопасност. По време на състезанието непрекъснато бяха отправяни призиви към зрителите да се съобразяват с противоепидемичните мерки и да спазват необходимата дистанция.
Председателят на АСК „Жико-Моторспорт“ Иван Иванов връчи от името на клуба плакети на д-р Цветан Ценков и на Борислава Борисова за приноса им в развитието на автомобилния спорт във Видин.
Независимо от тежките условия на пистата заради дъждовното време, състезанието протече нормално. Церемонията по официалното награждаване на победителите се състоя в късния следобед. Купите на най-добрите връчи заместник-кметът на Борислава Борисова.
При финалното класиране в Дивизия 3 I-вото място спечели  Методи Тодоров от АСК „Старт М Криводол”, на II-ро и III-то място се подредиха Момчил Младенов и Ивайло Иванов от същия клуб. В Дивизия 2 челната позиция зае Светослав Миков от АМК Ботевград, следван от Владимир Димитров, пак от  АМК Ботевград и Пламен Цветанов от АСК „Старт М Криводол”. Шампионът в Дивизия 1 е Мирослав Цветанов от АСК „Старт М Криводол”, а след него са представителите на АСК „Жико-Моторспорт” – Александър Томов и Ханко Бориславов.
Победител в отборното класиране стана АСК „Старт М Криводол”. Беше връчена и традиционната „Купа Лада“. При надпреварата там победител е Момчил Младенов.
От АСК „Жико-Моторспорт” също дадоха отличие - за постигнато най-добро време на пистата, което отиде при Иван Живков – състезател на АСК „Старт М Криводол”.
Организаторът на Ретро парад Видин Иван Цолов даде награда за най-атрактивен състезател, която спечели Ивайло Здравков от  АСК „Жико-Моторспорт”.