Ремонтирани са междублокови пространства и улици във Видин

До месец започва вторият етап от ремонта на бул. „Панония“
Сподели: 

Успешно са приключени поредните ремонти в междублокови пространства и улици в град Видин. От Община Видин съобщиха, че са ремонтирани бяха междублоковите пространства в ж.к. „Възраждане“ между бл. 1 и бл. 5, както и ул. „Цар Асен I“ бл. 14 и бл. 16. Живущите там вече могат да се похвалят с изцяло реновирани паркинг зони, пешеходни пространства и улични участъци. Преди седмици са ремонтирани и настилките и тротоарите по ул. „Шейново“, както и към бл. № 70 на ул. „Цар Симеон Велики“. 

Предстои да стартира и ремонта на ул. „Бдин“ №20, допълниха от Община Видин. И уточниха, че с това цели осигуряване на нормална, достъпна среда за живущите в междублоковото пространство.

Активно се работи и по избор на изпълнители за ремонтни дейности в обхват на малките населени места на територията на Община Видин, както и за изкърпване на уличната и междуградска пътна мрежа. Продължава работата по поръчките за избор на изпълнител за строително-монтажни работи за двата основни подхода на град Видин - от с. Новоселци и от Химкомбинат, както и по единствената пътна връзка за с. Въртоп. Очаква се скоро да започнат и процедури за избор на изпълнител за СМР за ремонт на цялата ул. „Цар Симеон Велики“ и прилежащите ѝ тротоари.

Работи се активно и по проектирането на предстоящите ремонти по Бюджет 2025 г. В тях се включват улиците „Редута“, „Широка“, пътят между Стари и Нови гробища, както и междублокови пространства в ж.к. „Бонония“ и „Георги Бенковски“.

Очаква се до месец да започнат и ремонтните дейности по втората част от бул. „Панония“ в участъка от ул. „Цар Иван Асен II“ до ул. „Гео Милев“, обявиха още от Община Видин.