Рок групата „Рибля чорба“ сменя „Дивле ягоде“ на Видинския панаир

Група „Скандау“ също отпадна, замени я Папи Ханс
Сподели: 

Сръбската рок група „Рибля чорба“ ще изнесе концерт във Видин. Гостуването на легендарните музиканти на видинска сцена се случва заради наложила се по обективни причини промяна в концертната програма на Видински панаир 2023, съобщиха от Общината. На 24 август (четвъртък) вместо сръбските рок легенди от „Дивле ягоде“ концерт ще изнесе популярната както в Сърбия, така и у нас рок група „Рибля чорба“. Предишното гостуване на групата във Видин е било на 20 юли 2007 г.
Това не е единственото изменение, което настъпи в концертната програма на панаира. Само дни след като беше обявен първоначалният списък от изпълнители, сред които фигурираше и популярната сред младежите група „Скандау“, избухна скандал с един от членовете на групата – Тото, във връзка с придобилия лоша слава епизод на неговия подкаст, в който гостът, баскетболният треньор Тити Папазов, разказва как преди години остригал косата на приятелката си. Макар епизодът да е от преди месеци, на фона на събитията от последните седмици и случаите на насилие над жени последства бурна обществена реакция. И въпреки че от Община Видин не коментираха ситуацията, няколко дни по-късно беше изпратена нов плакат за изпълнителите, в който група „Скандау“ вече не фигурираше, а вместо тях беше включен Папи Ханс. Неговият концерт ще е на 22 август. 
Припомняме отново останалите участници в концертната програма: 18 август – фолклорна вечер; 19 август – медо сакич; 20 август – Миле Китич; 21 август – Меди; 23 август – Драгана Миркович; 25 август – Бобан Здравкович; 26 август – Камелия.