Росица Кирова: Изчезнаха над 1 милиард лева за пътя Видин-Ботевград и никой не говори за тях

Сподели: 

„Още при управлението на първото служебно правителство изчезнаха парите за изграждането на трасето Видин-Ботевград. Никой вече не говори, че тези пари ги няма и това буди тревога. Никой не говори за онзи 1 милиард и 50 милиона лева, които бяха заделени за строителството по сметката на АПИ”. Това заяви видинския народен представител от ГЕРБ-СДС и заместник-председател на НС Росица Кирова на пресконференция пред видинските медии.
Пред журналисти Росица Кирова припомни, че видинските граждани и гражданско обединение „Единни за промяна”, чийто председател е тя, през годините извоюваха пред управляващите правото на хората от Северозападна България да имат нормална, модерна инфраструктура с изграждането на магистрално трасе Видин-Ботевград. „Защо непрекъснато трябва да се посочват грешките на другите, а ти самият да не правиш нищо, за да подобриш живота и съдбата на цял регион?!”, запита риторично Кирова. Тя поясни, че нищо не се прави и за другия голям инфраструктурен проект – тунелът под Петрохан, по който все още няма възложен ОВОС.
„Започвам сериозно да се съмнявам в намеренията на управляващите по отношение на тези важни за Северозападна България инфраструктурни обекти. Свидетели сме на обидна незаинтересованост от тяхна страна да развиват регионите”, каза още Кирова, която беше категорична, че пътят и тунелът са нейните две основни задачи, от които няма да се откаже.