Светлинно шоу, нестинарски танци, концерт и водни забавления за Деня на Дунав във Видин

Сподели: 

Уникално светлинно шоу ще се проведе тази вечер край крепостта „Баба Вида“ във Видин. Събитието се провежда по случай Деня на река Дунав, който отбелязваме днес (29 юни). Организаторите – Община Видин и Event Masters – обещават спектакъл, който ще въздейства на всичките ни сетива, благодарение на фантастичното съчетание на музика и светлинни ефекти. Край крепостта „Баба Вида“ ще бъдат представени и нестинарски танци. А за доброто настроение ще допринесат и изпълненията на Ансамбъла за народни песни и танци „Дунав“ и на Градския духов оркестър.
Традиционно, в проявите, посветени на Деня на река Дунав се включва и Туристическо дружество „Бонония“. Оттам канят любителите на водните спортове, както и всички граждани, които обичат реката, да се включат в организираните събития и да си хапнат хубава рибена чорба, приготвена и поднесена от възпитаниците на Професионална гимназия по туризъм „Михалаки Георгиев“. Началото на проявата е в 17:00 ч., а мястото е обичайното – край крепостта „Баба Вида“.
Днес започва програмата и на фестивалните „Дни на Дунав“, които се организират в рамките на проект Градски бранд Дунав+ (DANUrB+). От 18:00 ч. пред Художествената галерия „Никола Петров“ ще бъде открита изложба на оригинални архитектурни и градоустройствени предложения за интегриране и оползотворяване на р. Дунав в свиващите се крайдунавски градове – Видин, Белене, Силистра, Гюргево, Кълъраш и др. Проектите са част от DANUrB+, а техни автори са студенти по архитектура и градоустройство от Нов български университет и Университета по архитектура и урбанизъм „Йон Минку“ (Румъния).