Свикват първите заседания на новоизбраните общински съвети в Бойница, Грамада и Макреш

Сподели: 

Областният управител на Видин Иво Атанасов свиква първите заседания на новоизбраните общински съвети. Вече е ясно кога клетва ще положат новоизбраните кметове и общински съветници в три общини – Бойница, Грамада и Макреш.

На 7 ноември (вторник) клетва ще положи презибраната за кмет на община Бойница Анета Генчева, която ще управлява общината за пети пореден мандат. Клетва ще положи и също преизбраната за кметица на село Раброво Галина Вакарицова, както и новоизбраният Общински съвет в Бойница. Тържественото заседание ще започне от 10:30 часа. 

В същия ден, но от 13:30 ч., клетва ще положат общинските съветници в община Грамада и избраният за нов кметски мандат Милчо Башев. 

От 15:30 ч. ще е тържествената сесия на Общинския съвет в Макреш, където отново е преизбран досегашният кмет Митко Антов. Клетва предстои да положат и новоизбраните общински съветници, както и преизбраните кметове на селата Подгоре и Раковица – Илия Каменов и Николай Ненчев.  

На първите заседания на местните парламенти ще бъдат да бъдат избрани председателите им за мандат 2023 – 2027 година. Откриването и ръководенето на сесиите ще се извърши от най-възрастните общински съветници по места. 

През следващата седмица продължават заседанията и в част от останалите общини – Белоградчик, Чупрене, Ружинци, Брегово и Ново село.