Сдружение „Активно общество“ призовава: Да докажем, че сме „Солидарни в кризата“!

Сподели: 

Сдружение „Активно общество“ организира благотворителна кампания „Солидарни в кризата“. Целта е събиране на предпазни маски или материали за изработване на маски (плат, ластик и др.), както и хигиенно-санитарни материали и дезинфектанти. Подемайки тази инициатива, искаме да протегнем ръка за помощ на хората, които нямат икономическата възможност да си закупят необходимите предпазни средства, за да се защитят от заразяване с коронавирус. „Извънредното положение във връзка с епидемията от COVID-19 изправя цялото общество пред редица предизвикателства. Но в тази ситуация в особено затруднено положение са хората от уязвимите групи – самотноживеещи, социално слаби, болни, възрастни… Хора, за които основната грижа е как днес да сложат храна на масата. За тях личните предпазни средства, хигиенно-санитарните материали и дезинфектантите са истински лукс“, обясняват от неправителствената организация.
От там допълват, че идеята за кампанията „Солидарни в кризата“ дошла, когато преди дни доброволец към Сдружението се обърнал към тях за подкрепа за реализиране на такава инициатива, насочена към децата и възрастните хора от неговото населено място. „Решихме да надградим това, като организираме кампания за набиране на лични предпазни средства, хигиенно-санитарни материали и дезинфектанти след това се погрижим те да достигнат до нуждаещите се хора в цяла Видинска област. Проведените досега успешни кампании, установените контакти и изграденото доверие с местните и държавните институции и власти ни дават увереността да подемем тази кампания“, обясняват от Сдружение „Активно общество“.
От неправителствената организация обявиха, че първите дарения вече са факт. „Вярваме, че има още много добри хора, готови да помогнат! Всяко дарение ще е от полза и помогне на човек в нужда да се защити от коронавирус заразата. Обръщаме се и с апел към шивачите и като цяло хората, които умеят да шият – който желае и има възможност да се включи в изработването на предпазни маски, нека се свърже с нас. Нека докажем, че сме „Солидарни в кризата“!“, призовават от Сдружение „Активно общество“.
Уверяваме, че ще има пълна прозрачност и строга отчетност при разпределението на получените дарения.

Дарения се приемат в офиса на Сдружение „Активно общество“: град Видин, площад „Бдинци №2“.
Повече информация на тел.: 0896038906 – Емил Иванов