Седем училища в област Видин с нови директори

Конкурсите за директори в две училища са приключили без класирани кандидати
Сподели: 

Приключили са конкурсите за нови директори на девет образователни институции в област Видин. Резултатите представи началникът на Регионалното управление на образованието Веселка Асенова. „В Професионална гимназия „Михалаки Георгиев“ – град Видин е класирана Стефка Лалова. В Средно училище „Христо Ботев“ – град Белоградчик е класиран Цветан Михайлов. В Начално училище „Васил Левски“ – град Белоградчик е класирана Илиянка Панайотова. В Средно училище „Христо Ботев“ – град Грамада е класиран Ивайло Иванов. В Средно училище „Св. св. Кирил и Методий“ – град Димово е класиран Атанас Ничев. В Средно училище „Никола Йонков Вапцаров“ – село Дреновец е класирана Бойка Александрова. В Основно училище „Акад. Михаил Димитров“ – село Чупрене е класиран Захарин Захариев“, обяви Веселка Асенова.
Тя допълни, че конкурсите за директори на Основно училище „Св. св. Кирил и Методий“ – село Бело поле и на Основно училище „Васил Априлов“ – село Рабиша са приключили без класирани кандидати. Там отново ще бъдат назначени временни директори, до провеждане на нови конкурси. Предстои да бъде обявен и конкурс за директор на основното училище в Дунавци, където досегашната директорка се пенсионира, допълни началникът на РУО – Видин.
Утре (4 август) седмината нови директори ще бъдат назначени. „Пожелавам на всички тях успех, да заемат достойно мястото си и да се грижат подобаващо за образователните институции, начело на които застават. Надявам се, че с тях ще работим добре. Надявам се, че ще тръгнем с още по-големи сили на старта на една непредсказуема учебна година, защото никой от нас не знае точно как ще се развият учебните занятия през следващата учебна година. Предполагаме и очакваме, че ще влезем в реална среда – всички, и ученици, и учители, искат да се завърнат в училище. Но ситуацията е бързо променяща се и както наложат обстоятелствата, така и ще се развива по-нататък процесът в учебните заведения“, сподели Веселка Асенова.
НИЕ