Силно представяне на лекоатлетите от СК „Радуканови“ на турнир в София

Сподели: 
Пламен Митков, при родените 2010 г., взе златен медал на 60 м и второ място на скок дължина. Той получи и наградата за най-добър състезател във възрастта момчета 2010-11 г.
Сребърни медали за Ивайла Мишина, Мартина Стефанова, Рая Пламенова и Кремена Димитрова в представянето им на щафетата 4х50 м
Васил Антонов стана трети на скок дължина
Ивайла Мишина, при девойки родени 2008 г., спечели сребърен медал на 60 м и трето място на скок дължина
Божидара Иванова, при родените 2010 г., се класира четвърта на 60 м и втора на скок дължина

Лекоатлетите от видинския Спортен клуб „Радуканови“ се завърнаха с много медали от петия кръг на състезанието от веригата GOKIDS. Това е и най-силното представяне до момента на състезателите на Златка и Мирослав Радуканови. Въпреки създалата се обстановка покрай коронавируса, младите надежди на СК „Радуканови“ положиха доста усилия и постигнаха чудесни резултати на състезанието, което се проведе на 29 август на Национален стадион „Васил Левски“ в София.
Пламен Митков, при родените 2010 г., взе златен медал на 60 м и второ място на скок дължина. Пламен получи и наградата за най-добър състезател във възрастта момчета 2010-11 г. В същата възрастова група Светломир Славчев стана трети на 60 м и първи на скок дължина. При родените 2009 г. отново състезатели на видинския клуб се качиха на почетната стълбичка. При момичетата Рая Пламенова взе бронзов медал на 60 м, а Васил Антонов стана трети на скок дължина. Ивайла Мишина, при девойки родени 2008 г., спечели сребърен медал на 60 м и трето място на скок дължина.
Отлично беше и представянето на щафетата 4х50 м (при родените 2007-2009 г.) в състав Ивайла Мишина, Мартина Стефанова, Рая Пламенова и Кремена Димитрова, които спечелиха сребърен медал. Паолина Дочкова, при родените 2006 г., грабна сребърен медал на скок дължина с личен резултат 5.04 м и четвърто място на 200 м.
При най-малките, родени 2013 г., Матеа Крумова стана трета на скок от място. В същата възрастова група Иная Красимирова стана четвърта на скок от място. Стефани Ванкова се нареди четвърта на 60 м при родените 2012 г. Божидара Иванова, при родените 2010 г., също се класира четвърта на 60 м и втора на скок дължина. Малко не достигна за призово място и на Мартина Стефанова, при девойки родени 2007 г., която се нареди на четвърто място на 60 м и стана пета на скок дължина.
Както се вижда от представянето на видинските лекоатлети, всичко става с упоритост, труд и добри треньори. Специални благодарности на Златка и Мирослав Радуканови, които всеки ден са на лекоатлетическата писта и подготвят бъдещите шампиони. Успех и на Паолина Дочкова, Мартина Стефанова, Ивайла Мишина и Рая Пламенова, които на 7 и 8 септември ще представят СК „Радуканови“ и Видин в гр. Бърно, Чехия на 15-те Европейски атлетически игри под 16 г.
МАРИЯНА Герасимова