Силно участие на СК „Борба, самбо джудо” на ДЛШ по самбо

23 медала - 10 златни, 3 сребърни и 10 бронзови завоюваха видинските състезатели
Сподели: 

С много медали и три купи в отборното класиране се завърнаха състезателите на видинския Спортен клуб „Борба, самбо, джудо” от провелия се на 14 и 15 ноември Държавен личен шампионат (ДЛШ) по самбо за момичета и момчета, кадети и кадетки и юноши и девойки младша възраст. Самбистите на треньора Пламен Петров завоюваха 23 медала, от които 10 златни, 3 сребърни и 10 бронзови. Отборно при момчетата станаха първи, при момичетата – втори, и първи – при девойки младша възраст.
„Това бяха отложени състезания от месец март и април. Проведоха се сега в град Панагюрище в една нова зала „Арена Арсенал”. Много стриктни бяха мерките – непрекъснато се дезинфекцираше, всички бяхме с маски” сподели за в. „НИЕ” Пламен Петров. Той подчерта, че не било много силно състезанието, тъй като заради пандемията много отбори липсвали. Въпреки създалата се ситуация, участието на СК „Борба, самбо, джудо” било много силно. „Ние имахме най-много деца и участвахме в три възрасти – момчета и момичета, кадети и кадетки и юноши и девойки младша възраст”, поясни треньорът.
Пламен Петров обясни, че до обяд първия ден, в събота, състезанието било за момчета и момичета. „При момичетата участвахме с 6 деца и имаме 4 първи места и 2 трети, като в отборното класиране станахме втори. При момчетата участвахме със седем души и спечелихме 2 първи, 1 второ и 4 трети места. Отборно станахме първи”, заяви треньорът.
След обяд започнали състезанията на по-голямата възрастова група - кадети и кадетки. СК „Борба, самбо, джудо” участвали с пет души, с които спечелили четири медала – 2 златни, 1 сребърен и 1 бронзов. На другия ден във възрастова група девойки и юноши младша възраст участвали с шест момичета, които спечелили две първи, едно второ и три трети места, като станали първи в отборното класиране.
„Цялата година много добре работихме и цялото лято бяхме в залата. Изключително добре са подготвени децата ни затова и участието ни бе много добро. Това обаче ще е и последното състезание за нас за тази година. Въпреки това ще продължаваме да тренираме”, каза в заключение Пламен Петров.
МАРИЯНА Герасимова
Снимки: СК „Борба, самбо, джудо”