Симфониета – Видин представя „Коледно вълшебство“

Всеки посетител на концерта ще получи подарък – коледна картичка
Сподели: 

Маестро Левон Манукян, заедно със специалните гости Валерий Георгиев и Хасмик Харутюнян, ще зарадват публиката във Видин с първия празничен концерт за декември – „Коледно вълшебство“. Музикалното събитие ще се състои на 13 декември (понеделник), началото е в 18:00 ч. В програмата са включили популярни арии и дуети из опери на Джузепе Верди и Джакомо Пучини, музика от композиторите Франческо Сартори и Джулиано Качини, както и любими коледни песни.
Освен чудесна музика, концертът обещава да предложи и запомнящи се срещи с невероятни изпълнители. Последно видинската публика имаше възможност да слуша тенора Валерий Георгиев през юли по време на пилотното издание на фестивала Летни музикални празници „Баба Вида“.
На видинска сцена ще излезе и носителката на световния приз „Най-добър изпълнител на класическа музика за 2018-та“ Хасмик Харутюнян. Хасмик е родена в Мусалер, Армения. От ранна детска възраст започва занимания по музика и впоследствие завършва Консерваторията в Ереван.
Както подобава преди празници, от Симфониета – Видин са подготвили изненади за публиката. Всеки посетител ще може да си избере коледна картичка. Снимките на картичките са част от богатата фото колекция от последните две години, през които младият фотограф Евгени Евгениев документира концертите на видинския симфоничен оркестър.
Във фоайето ще бъде подредена и изложба отново с фотографии от същия автор. Дейностите са част от празничната инициативата на Симфониета Видин под надслов „Класическа Коледа“.