Слави от The Clashers се срещна с феновете си във Видин

Сподели: 

Известният влогър Слави Панайотов, по-известен като Слави от The Clashers и основател на едноименния български YouTube канал, беше на посещение във Видин на 15 февруари. Стотици деца чакаха да се срещнат с него, да си поговорят, да си купят книгите му и да получат автограф от него. Часове преди уреченото време децата се бяха струпали пред местна книжарница, където беше срещата, за да си запазят ред на опашката. Когато се появи влогърът присъстващите започнаха да скандират: „Слави, Слави“ и да му се радват.
33-годишният Слави Панайотов е роден в Пловдив. Завършва английската гимназия в „града под тепетата“ и след това напуска държавата ни, за да учи в Холандия, където завършва висшето си образование специалност „Хотелиерство и туризъм“. Работил е известно време по специалността си, а след това стартирал собствени бизнес проекти.
Тогава се зародило и неговото хоби – YouTube, което прераснало в нещо повече. Стотици хиляди хора по света и у нас следят известните му ТОП класации. В началото снима видеа на игри като Clash of Clans и Clash Royale, но няколко месеца по-късно публикувал и първата си ТОП класация, с която станал известен. Каналът му в YouTube носи името The Clashers, а към момента последователите му минават 700 000, което го прави най-големият YouTube канал в България от този тип. Най-известните серии са „ТОП 10“, „50 невероятни факта“, „Развлекателно“, "Нещата, които не искат да знаете“ и други.
„Всичко започна с играта Clash of Clans преди вече 4 години. 2016 година започнах да снимам видеа на тази игра, която беше много известна на времето. От нея тръгна всичко, защото аз бях добър на нея, бях топ 3 в България. На видеата показвах стратегии, как да нападат, как да се защитават в базите и други неща. Лека полека взе че ми хареса да ги качвам, хората ги харесваха и така започна всичко“, сподели за в. „НИЕ“ Слави Панайотов. Той поясни, че The Clashers му бил първият YouTube канал. „Стартирахме канала с едно момче, с което започнахме да качваме видеата, а по-нататък като стартирахме топ класациите разделихме игрите с главния канал и така се зародиха два канала - The Clashers и The Clashers Gaming. Дори вече са три, защото качваме ревюта в трети“, поясни влогърът.
Освен с YouTube каналите Слави Панайотов е известен и с ТОП класациите, които вече са събрани и в две бестселърови книги – „ТОП мистериите на България“ и „ТОП мистериите на света“. „ТОП мистериите дойдоха от ТОП класациите, от които каналът започна да добива такава популярност. В началото имах идеи да правя видеа за България – топ класации свързани с красотите, с мистериите, с крепостите. Обаче си казах, тъй като много обичам родината си, това ми се стори малко странно - да е под формата на видеа, затова реших да напиша книга и да ги направя като снимки“, уточни влогърът.
Според Слави Панайотов в нашия край мистерии има в пещерата Магура, която е засегнал в книгата си. В нея той е написал: „Магурата – древното изкуство. И продължава: „Тази пещера е едно от най-загадъчните места, до които ние, обикновените хора, имаме достъп. В нея можете не само да се удивите на природната красота, но и да предизвикате въображението си“. „Имам планове да пиша и на историческа тематика в канала, в която може би ще включа и Видинския край. Опитвам се да популяризирам всички краища на България. Вече дори имаме серия мистериите на България, която заснемаме по книгата. Дори вече първият сезон е на приключване. Пътувал съм доста, но предпочетох да се върна в България, защото си ми е най-хубаво тук“, сподели влогърът.
Най-активните фенове на Слави Панайотов са деца, които чакаха търпеливо часове на опашката, за да се срещнат на живо със своя любим влогър.
„The Clashers следя още, когато имаше около 50 000 абоната, а сега вече са над 700 000. Първият му канал го харесвам, защото научавам интересни неща като 50 невероятни факта за човешкото тяло, имаше епизод „10-те най-страшни атракции в целия свят“. Но аз по-често гледам другия му канал - The Clashers Gaming, в който прави амбоксинги на мишки, клавиатури и други. В този канал пуска и клипчета за игри, на които играя и аз. Харесвам Слави, защото според мен е интелигентен и ми харесват неговите клипове – интересни и забавни са“, сподели 9-годишният фен на Слави от The Clashers Пламен Митков.
„Гледам канала му, защото е известен и ми помага да играя игрите, които харесвам. Много исках да го видя на живо затова дойдох да се срещна с него. Като го видях, се почувствах страхотно. Въпреки че доста време чаках на опашката, за да го видя, си заслужаваше. Снимах се с него, разговаряхме за игрите, които играе“, разказа 9-годишният Теодор Йорданов.
МАРИЯНА Герасимова