Служители на МВР във Видин бяха отличени за своя професионален празник

Сподели: 

99 служители на Областната дирекция на МВР във Видин и 28 служители на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ бяха наградени на проведено днес (4 юли) тържествено събрание. То бе организирано в навечерието на професионалния празник на МВР, който се отбелязва на 5 юли – на тази дата преди 143 години е създадено вътрешното ведомство. Сред официалните гости, които уважиха празника, бяха представители на държавната и местната власт, както и на съдебните институции. Присъства и официална делегация на Полицейския инспекторат на окръг Долж (Румъния), водена от директора на структурата главен комисар Лауренцу Думитреску.
С поздравление към всички служители по случай професионалния празник се обърна директорът на ОДМВР – Видин старши комисар Петър Коцин. „Приемете моята благодарност за професионализма и куража при изпълнението на дълга ни към обществото и каузата Видинска област да бъде спокойно място, с добър обществен ред и сигурност за жителите и гостите на целия регион. Гордея се, че имате сили и мотивация да се справяте достойно с предизвикателствата и изпитанията на времето, в което живеем, вярвам, че усилията, които полагате денонощно, ще получат заслуженото уважение и признанието на обществото“, каза ст. комисар Коцин.
Да служиш на обществото не е избор, а призвание – отбеляза на свой ред комисар Стилиян Пешев, директор на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, в поздрава си към работещите в системата на МВР в област Видин. „Позволете ми в навечерието на професионалния празник да изразя дълбокото си уважение и признателност за вашия труд и професионализъм в служба на държавата и обществото. Вие заслужавате уважение за всеотдайността, смелостта и готовността за саможертва, които са неотменна част от вашето ежедневие“, заяви комисар Пешев.
След това той имаше честта да връчи и първото отличие. То бе за ст. комисар Петър Коцин, който е награден от министъра на вътрешните работи с „Почетен знак на МВР-II степен“ за постигнати трайни резултати, безукорно поведение, проявена инициативност и професионализъм при изпълнение на служебните задължения.
По случай професионалния празник, от Областната дирекция на МВР засвидетелстваха благодарността си към редица институции за ползотворното сътрудничеството и успешната съвместна работа. Ст. комисар Петър Коцин връчи почетен плакет на Полицейския инспекторат на окръг Долж. Директорът на институцията главен комисар Лауренцу Думитреску също даде висока оценка за двустранното сътрудничество. „Този ден, значим за вас, отново ми дава възможност да се обърна към приятели и съмишленици, към които изпитвам особено уважение. Сътрудничеството между полицейския инспекторат на окръг Долж и Областна дирекция на МВР – Видин са добре познати. Обществеността отдавна е свикнало със съвместните патрули, сформирани от пътни полицаи от България, Сърбия и Румъния, действащи заедно в проекта „Пътен трафик на синя граница“ и ефективността на тази съвместна работа е очевидна“, подчерта главен комисар Думитреску.
Благодарствени грамоти получиха още Областна администрация, Община Видин, Окръжна прокуратура – Видин, Окръжен съд – Видин, Административен съд – Видин, Районна прокуратура – Видин и Районен съд – Видин.