Смениха областните управители на Враца и Монтана

Сподели: 

Нови областни управители на Враца и на Монтана назначи служебното правителство вчера (6 юли). Със същото решение бяха освободени досегашните губенатори на двете области.

Николай Николов сяда на стола на губернатора във Враца. Николов, който е финансист по образование, от 2023 г. до момента беше заместник областен управител на област Враца. Преди това е работил шест години в същата областна администрация в сферата на административния контрол и регионалното развитие. На поста Николов сменя Петя Донкинска, която беше назначена за областен управител преди близо една година. 

За областен управител на област Монтана е назначен Калин Хайтов, който също до момента заемаше длъжността заместник областен управител в същата област. За бившия преподавател по информационни технологии в професионалната гимназия „Проф. арх. Стефан Стефанов“ в Монтана това беше втори мандат като заместник областен след 2013 година. Хайтов пое поста на областен управител в Монтана от Ивайло Антонов. 

Междувременно стана ясно кой ще е новият заместник областен управител в Монтана. Това е Ивайло Сотиров, който е номинация на ДПС, съобщиха от централата на партиярта в Монтана. Ивайло Сотиров за последно е бил директор на предприятие за преработка на мрамор и скални материали в Берковица.