Смениха ръководството на „Ел Би Булгарикум“

Сподели: 

Живко Живков е новият изпълнителен директор на държавното млекопреработвателно предприятие „Ел Би Булгарикум“, чиято производствена база се намира във Видин. От Министерството на икономиката и индустрията съобщиха, че е назначено ново ръководство на дружеството, като в състава на Съвета на директорите, който вече е вписан в Търговския регистър, влизат Живко Живков, Надя Стефанова и Спасин Карайчев. На свое заседание новият Съвет на директорите е избрал за изпълнителен директор на „Ел Би Булгарикум“ ЕАД Живко Живков.

До промяната начело на дружеството се стигна след като през миналата седмица работници в предприятието обявиха протестни действия. Последва среща на министъра на икономиката и индустрията Петко Николов със синдикатите и протестиращи служители от „Ел Би Булгарикум“, на която министър Николов поиска спешната смяна на ръководството на млекопреработвателното дружество. На тази среща министър Николов разпореди още „да се разработят условия, при които в максимално кратки срокове да се работи за увеличаване на заплатите с до 30%“. 

Новият изпълнителен директор на „Ел Би Булгарикум“ Живко Живков е магистър агроном от Лесотехническия университет в София, той е и магистър по право от ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“ и магистър по бизнес администрация от Стопанската академия в Свищов. Има богат опит в управлението в държавния и в частния сектор. Г-н Живков е заемал различни длъжности в ДФ „Земеделие“ – регионален директор ОД на ДФЗ гр. Велико Търново, зам.-изпълнителен директор на ДФЗ и изпълнителен директор на ДФЗ. Има опит и в управлението на проекти по програми на ЕС и търговия със земеделска продукция, земеделски машини и др. в компании в частния сектор.