Спектакъл под наслов „Най-ценното съкровище“ представиха възпитаниците на детска градина „Арабела“

Сподели: 

Спектакълът „Най-ценното съкровище“ представиха възпитаници на видинската детска градина „Арабела“. Празничното събитие се проведе в Общинския драматичен театър „Владимир Трандафилов“. На него присъстваха заместник-кметовете на Община Видин Борислава Борисова и Десислава Тодорова, началникът на Регионалното управление на образованието Веселка Асенова, представители на детски градини, на културни институти, родители.
По време на спектакъла малчуганите се преобразиха в ролята на феи, островитяни, моряци, пирати и още много други различни интересни персонажи и се впуснаха в много приключения, прекосявайки морета и изучавайки непознати светове. За да открият, че най-ценното съкровище е приятелството.
Подготовката на спектакъла е дело на целия педагогически екип. Сценарият е подготвен от Лили Андреева, а режисурата е на Веселка Матеева и Лора Даниелова.
След края на представлението заместник-кметът Борислава Борисова се обърна към директора на ДГ „Арабела“ Станислава Иличова, към учителите и децата: „Искрено Ви благодаря от името на кмета на Община Видин д-р Цветан Ценков, на общинското ръководство и от свое име за този прекрасен спектакъл, на който всички бяхме свидетели. Това е поредното доказателство за грижите и професионализма на екипа на детската градина. Община Видин ще продължава да полага усилия, за да подобрява базата и създава най-добри условия за обучение и възпитание на нашите деца“. Борисова поздрави също възпитаниците на детска градина „Арабела“, като заяви, че днес те заслужават най-много аплодисменти за таланта си, за труда и уменията, които са получили през годината. Заместник-кметът пожела на екипа на ДГ „Арабела“, с филиали „Незабравка“ във Видин и „Брезичка“ в село Буковец, винаги да бъде сред водещите в нашата община и да работи с всеотдайност, а на децата – усмихнато и щастливо лято.
По време на събитието директорът Станислава Иличова връчи удостоверенията на бъдещите първокласници.