Спецакция срещу наркоразпространението е проведена във Врачанско

Сподели: 

На 8 и 9 декември на територията на Районно управление – Враца е проведена специализирана операция с цел противодействие на престъпления свързани с разпространение и притежание на наркотични вещества. От врачанската Областна дирекция на МВР съобщиха, че при претърсване в частен дом в село Голямо Пещене, в специално изграден тайник са намерени и иззети пликове с общо тегло 3.5 кг съцветия от канабис и патрони от различен калибър. Къщата е обитавана от 36-годишен мъж и 59-годишна жена. Мъжът се укрил и е обявен за издирване, жената е задържана за срок до 24 часа в РУ – Враца.
При последващо претърсване в апартамент в гр. Враца, обитаван от 22-годишна жена, е намерен плик, съдържащ кетамин. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл.354а ал.1 и чл.339 ал.1 от НК.
На улица в гр. Враца е извършена проверка на две лица. Намерени са кетамин и канабис. В РУ – Враца са задържани двама на възраст 22 г. и 25 г. Образувано е досъдебно производство по чл.354а, ал.3 от НК.
В 00:45 ч. на 09.12.2021 г., в ж.к. „Дъбника“ в гр. Враца е извършена проверка на 22-годишен жител на същия град. При обиска са намерени кетамин и канабис. Лицето е задържано в РУ – Враца. Образувано е досъдебно производство по чл. 354а ал.3 от НК.