Специализирана операция е проведена във видинския кв. „Нов път“ и в с. Арчар

Образувани са едно бързо и две досъдебни производства; двама мъже са задържани в полицейския арест
Сподели: 

Специализирана операция е проведена във видинския кв. „Нов път“ и в с. Арчар, съобщиха от Областната дирекция на МВР. Активни превантивни и контролни действия са предприели тази сутрин служители на Районно управление – Видин, в операцията са участвали и 6 екипа на жандармерията. 
В условията на неотложност, криминалисти извършили претърсване на частен адрес в Арчар, обитаван от 61-годишен. Там служителите на реда открили и иззели самоделна пушка и два газови пистолета със следи от интервенции по тях. Мъжът е задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа, по случая е образувано досъдебно производство.
Тази сутрин на ул. „Стара планина“ в кв. „Нов път“ униформени спрели за проверка лек автомобил, управляван от 29-годишен местен жител. При тестване с техническо средство за наличие на наркотични вещества пробата на водача реагирала положително на канабис. Мъжът е задържан за срок до 24 часа, по случая е образувано бързо производство.
В условията на неотложност криминалисти извършили огледи в два частни имота на ул. „Иглика“ в кв. „Нов път“, там открили декоративни растения (туя) – обект на кражби от дворове на две детски градини във Видин. По случая е образувано досъдебно производство. Ден по-рано били задържани авторките на посегателствата - жени на 20 и 30 години, които впоследствие продали в квартала откраднатите растения.
В хода на операцията са образувани и четири полицейски преписки след проверки на четири частни адреса, където униформените установили общо 8 кубика дърва без контролна горска марка. На стопаните съставили актове по Закона за горите.
По време на акцията полицейските служители проверили 98 моторни превозни средства, 117 лица (13 от тях – криминален контингент), два пункта за изкупуване на черни и цветни метали, три заложни къщи и два автосервиза. За констатирани нарушения по Закона за движението по пътищата съставили 16 акта и 12 фиша.