Специализирана операция срещу купуването на гласове е проведена във Видинско

Действията са извършени във видинския кв. „Нов път“ и в село Арчар
Сподели: 

Две досъдебни производства са образувани в хода на проведена специализирана операция за превенция и противодействие на престъпленията срещу политическите права на гражданите, съобщиха от Областната дирекция на МВР. Полицейските действия са били предприети на 4 ноември след прецизен анализ на постъпила оперативна информация.
Служители на Районно управление – Видин са извършили претърсване на частен адрес в село Арчар, собственост на местен жител, и в ползвания от него лек автомобил. Разследващите иззели тетрадки с изписани имена на лица и парични суми срещу тях, 15 000 лева и златни накити.
По същото време било извършено претърсване в хранителен магазин във видинския кв. „Нов път“. Оттам разследващите иззели тефтери с изписани имена на лица и парични суми срещу тях, и 1035 лева. В частен дом на същата улица криминалисти установили и иззели тетрадка с имена и суми срещу тях, кутии с тютюневи изделия без бандерол и 137 тениски и суичъри, брандирани с лого на известни търговски марки.
Предстои доклад на материалите в прокуратурата. Работата на разследващите екипи продължава в рамките на образуваните по описа на РУ-Видин две досъдебни производства, уточниха от Областната дирекция на МВР.