Специализирана полицейска операция в Арчар днес

Сподели: 

Днес на територията на село Арчар се провежда специализирана полицейска операция по противодействие на конвенционалната престъпност и профилактика на лица с криминални прояви. Подробности за нея представи на брифинг комисар Петър Петров – началник на отдел „Охранителна полиция" в ОДМ-ВР-Видин. 
Полицейската операция се провежда по заповед на главния секретар на МВР във връзка с подадено разпореждане на министъра на вътрешните работи за работа по един от основните приоритети на министерството – а именно, осигуряване на полицейско присъствие в населени места по повод спокойствието на гражданите и противодействие на т.нар. битова престъпност, обясни комисар Петров. 
Той обясни, че полицейското присъствие в Арчар ще продължи през целия ден. В акцията са включени екипи на Пътна полиция, Охранителна полиция, Криминална полиция, както и екипи на жандармерията. „Изградени са два контролно-пропускателни пункта на територията на село Арчар и се проверяват частни адреси, търговски обекти и други места, за които има данни, че евентуално може да се извършва престъпна дейност или такава, свързана с административни нарушения. Извършват се проверки преминаващи моторни превозни средства, включително с цел превенция на нелегална миграция“, каза началникът на отдел „Охранителна полиция“. 
Комисар Петров съобщи още, че към 10:30 ч. има едно образувано досъдебно производство за незаконно притежаване на културно-исторически ценности, една предварителна полицейска проверка за притежаване на вещества, които реагират на наркотични при извършените полеви наркотестове. На няколко адреса е установен незаконно придобит и притежаван дървен материал. Към същия час, две лица са задържани с полицейска заповед за задържане до 24 часа.