Спецоперация в община Вълчедръм

Полицейските действия са реализирани под ръководството на прокуратурата
Сподели: 

Специализирана полицейска операция по противодействие на конвенционалната престъпност, незаконната миграция и пътен контрол е проведена през вчерашния ден на територията на община Вълчедръм. Действията са осъществени от служители от отдели "Криминална полиция", "Охранителна полиция" и "Разследване" на Областна дирекция на МВР – Монтана, Районно управление – Лом и жандармерийското звено в Монтана, под ръководството на прокуратурата.
От Областната дирекция на МВР – Монтана съобщиха, че в хода на акцията са извършени проверки на 8 обекта, 91 МПС и 113 лица, при които са съставени 6 акта и глоба с фиш.
При проведените процесуално-следствени действия на три частни адреса в гр. Вълчедръм, са иззети револвер, без фабричен номер, газов пистолет без предпазна муфа, 2 пушки, 104 боеприпаса, устройство за произвеждане на изстрели, наподобяващо химикалка, металотърсач и 278 предмета – монети, пръстени и др, за които се предполага, че са културно-исторически ценности .
В рамките на полицейските действия е извършено претърсване и в имот в с. Долни Цибър, стопанисван и ползван от 65-годишен местен жител. Оттам са иззети 23 пластмасови бутилки, съдържащи 236 литра бяла течност с мирис на спирт, без български акцизен бандерол. Контрабандни цигари са установени и при проверка на постройка на допълващо застрояване в имот в с. Долни Цибър, обитаван от 66-годишна жителка. Иззети са 243 къса тютюневи изделия, без български акцизен бандерол.
По случите са образувани 4 досъдебни производства и преписка по чл. 339, ал. 1, чл. 276, ал. 5 и по чл. 234, ал. 1 от НК в ОДМВР – Монтана. Работата по тях продължава под ръководството на Окръжна прокуратура – Монтана и Районна прокуратура – Лом.