Спортен празник в СУ „Св. св. Кирил и Методий“ във Видин

Сподели: 

Училището по изкуствата във Видин се включва за девета година в инициативата на сдружение Be active „Европейски ден на спорта в училище”. Днес в двора на учебното заведение, заедно с ученици, учители и родители, в спортните прояви се включи и заместник-кметът по хуманитарни дейности на Общината Борислава Борисова. „Поздравявам Ви за това, че за поредна година се включвате в проявата и възпитавате Вашите ученици да спортуват на открито и да растат здрави. Искам да Ви уверява, че Община Видин и занапред ще подкрепя подобни инициативи, ще подобрява учебната среда не само по отношение на образованието, но и на спорта. Помнете спортът е здраве, спортувайте на воля!“ – с тези думи приветства всички Борислава Борисова.
Директорът на училище „Св. св. Кирил и Методий“ инж. Бисерка Каменова даде старт на спортните дейности. Тя обяви, че две поредни години учебното заведение е награждавано от Министерството на младежта и спорта с плакет за активното участие.
„Европейският ден на спорта в училище“ е посветен на насърчаването на физическата активност сред учениците, като се залага на елемента на забавлението и се изпробват нови видове физическа активност и спорт, за да се повиши усещането за „принадлежност към училището“ за всеки участник, като заниманията не са със спортен характер. Тази година мотото е  „Спорт на чисто за едно по-здраво поколение“. Освен спортните активности, учениците и техните преподаватели се включиха в почистване на пространството около учебното заведение по примера на нашия съгражданин Богомил Петров. Видинският еколог също бе гост на днешното събитие и даде начало на своята поредна екоинициатива да почистим Видин за един месец.