Среща на видинския кмет с актьора Димитър Маринов

Сподели: 

Видинският кмет се е срещнал с актьора Димитър Маринов, съобщиха от Общината. Името на българския актьор нашумя с участието му в лентата „Зелената книга“, която спечели „Оскар“ в категорията „Най-добър филм“ през 2019 г. в Холивуд. В него той изпълнява ролята на музикант.
Д-р Цветан Ценков е поздравил сърдечно госта и му е връчил почетен плакет на Община Видин, а заместник-кметът Борислава Борисова му е подарила от името на ръководството картина със символа на града - средновековната крепост „Баба Вида“. На срещата са присъствали и заместник-кметовете Цветомира Илиева и Десислава Тодорова.
Димитър Маринов е разказал спомени от работата си като стажант-актьор във видинския театър в продължение на три години в края на 80-те години. Той споделил, че винаги ще се чувства свързан с това място, откъдето тръгва професионалната му кариера.
Популярният актьор, който е носител на престижната награда на Националния фестивал на САЩ High school и който работи повече от 20 години като режисьор на мюзикъли за деца и младежи зад океана, е заявил желание да съдейства за реализирането на бъдещи творчески фестивали и изяви с международно участие във Видин. Кметът е изразил убеждението си, че нашият град има потенциал да се превърне в център на театралното изкуство не само в регионален, но и в национален мащаб.